Betonkernactivering Thermoduct Betonkernactivering

In kantoorgebouwen, congresgebouwen en andere gebouwen met commerciële doeleinden wordt vaak betonkernactivering (BKA) geplaatst als basis verwarming en koeling.

Bij betonkernactivering wordt er een buizenregister geïnstalleerd in de betonkern. Dat is de betonplaat tussen twee verdiepingen.

Betonkernactivering is een traag systeem met een hoge inertie en wordt best geplaatst in combinatie met vloerverwarming of een andere manier van verwarmen of koelen.

Wat is betonkernactivering

Voordelen van betonkernactivering

Voorziening van basis verwarming en koeling op een energie-efficiënte manier
Werkt op heel lage temperaturen
Perfecte basis voor andere oppervlakte verwarming en koeling

Nadelen van betonkernactivering

Zeer traag systeem
Enkel mogelijk bij nieuwbouw
Wordt altijd geplaatst in combinatie met een ander
verwarmings- koelingssysteem

Hoe werkt betonkernactivering

Hoe werkt betonkernactivering?

Bij betonkernactivering wordt er een buizenregister geïnstalleerd in de betonkern van je gebouw. Deze buizen worden verwarmd of gekoeld door middel van water en verwarmen of verkoelen je ruimte. 

Het buizenregister wordt aangesloten op je centrale verwarming. Om te koelen met betonkernactivering heb je een warmtepomp nodig. 

Betonkernactivering voorziet je in je basisbehoefte en wordt altijd gecombineerd met een ander verwarmings- of koelingssysteem. 

Verwarmen

Koelen

Betonkernactivering laten plaatsen

Bij Thermoduct produceren en installeren we al meer dan 60 jaar betonkernactivering. Onze installateurs mogen zich dan ook gerust experts noemen in oppervlakte verwarming & koeling.

Onze levertermijn bedraagt 3 à 4 weken van bestelling tot plaatsing. Wil je graag betonkernactivering laten installeren door Thermoduct? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende offerte.

Betonkernactivering laten plaatsen
Over Thermoduct

Over Thermoduct

Thermoduct is al meer dan 60 jaar actief als fabrikant en systeemintegrator van vloerverwarming en koelsystemen. Onze uitgebreide kennis en ervaring brengen de gewenste hoeveelheid warmte en koude op de juiste plaats, op het juiste moment.

Wens je informatie over onze producten en diensten? Neem vrijblijvend contact op, wij staan je graag te woord!