Vloerverwarming Thermoduct vloerverwarming

Elektrisch systeem

Bij elektrische vloerverwarming wordt je vloer opgewarmd aan de hand van elektrische leidingen. Op deze elektrische leidingen zit een weerstand waardoor ze warm worden. 

De vloerverwarming warmt je afwerkingsvloer op en de stralingswarmte zorgt voor een aangename en comfortabele warmte in heel je ruimte.

Vloerverwarming elektrisch systeem

Voordelen van elektrische vloerverwarming

Heel hoge reactiesnelheid

Elektrische vloerverwarming wordt vlak onder je afwerkingsvloer geïnstalleerd. Daarnaast warmen de kabels of matten sneller op dan watergedragen vloerverwarming. Hierdoor geniet je van een heel hoge reactiesnelheid.

Extra comfort

Door de hoge reactiesnelheid warmt je ruimte snel, comfortabel en aangenaam op. Zeker in ruimtes zoals badkamers of bureaus zorgt dit voor aanzienlijk meer comfort en een grotere flexibiliteit.

Ideaal te combineren met zonnepanelen

Als je zonnepanelen combineert met elektrische vloerverwarming kan je jouw overschot aan stroom in je huis steken in plaats van op het net.

Hoe werkt elektrische vloerverwarming

Hoe werkt elektrische vloerverwarming?

Vlak onder je afwerkingsvloer worden er elektrische leidingen of matten geplaatst. Deze leidingen warmen op door hun weerstand en maken je vloer warm. 

Deze warmte van je vloer straalt uit naar de rest van je ruimte en zorgt voor een comfortabele en aangename warmte. De reactiesnelheid van elektrische vloerverwarming is heel hoog. Je ruimte warmt dus snel op. 

De elektrische vloerverwarming wordt aangesloten op je elektriciteitsnetwerk. 

Je kan bij elektrische vloerverwarming zowel voor een nat- als droog systeem kiezen.

Verwarmen

Wanneer kiezen voor elektrische vloerverwarming?

Past elektrische vloerverwarming in mijn woning

renovaties

Elektrische vloerverwarming wordt vooral geplaatst als extra verwarming. Bij renovaties wordt er dan ook vaak elektrische vloerverwarming geplaatst in ruimtes zoals badkamers en bureaus omdat je hier een hoge reactiesnelheid nodig hebt.

nieuwbouw

Ook in nieuwbouwwoningen wordt er vaak elektrische vloerverwarming geplaatst als bijverwarming. Net als bij renovaties voornamelijk in ruimtes zoals badkamers en bureaus omwille van de hoge reactiesnelheid.

Elektrische vloerverwarming laten plaatsen

Bij Thermoduct produceren en installeren we al meer dan 50 jaar vloerverwarming.
Onze installateurs mogen zich dan ook gerust experts noemen in vloerverwarming.

Onze levertermijn bedraagt 3 à 4 weken van bestelling tot plaatsing. Wil je graag vloerverwarming laten installeren door Thermoduct? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende offerte.

 

Elektrische vloerverwarming laten plaatsen