Opritverwarming Thermoduct Opritverwarming

Om de veiligheid van op- en inritten te garanderen, wordt er vaak opritverwarming geïnstalleerd. Dit komt vooral voor bij steile inritten van ondergrondse garages. Je ziet het ook terugkomen bij woningen om opritten ijs- en sneeuwvrij te houden in de wintermaanden.

De opritverwarming houdt je in- en/of oprit sneeuw- en ijsvrij door de afwerkingslaag tot boven het vriespunt op te warmen.

Wat is opritverwarming

Soorten opritverwarming

Elektrisch

Vaak wordt er bij een inrit of oprit geen aansluiting voor warm water voorzien. Elektrische opritverwarming biedt dan de oplossing. De elektrische matten of kabels worden verwerkt in je asfalt of beton en aangesloten op je elektriciteitsnetwerk. Dit systeem werkt enorm snel en kan goed reageren op temperatuurschommelingen.

Watergedragen

Heb je wel een aansluiting voor warm water voorzien bij je inrit of oprit? Dan plaats je best watergedragen opritverwarming. Er worden buizen verwerkt in je asfalt of beton en aangesloten op je centrale verwarming. Dit systeem is enorm energie-efficiënt.

Hoe werkt opritverwarming

Hoe werkt opritverwarming?

Bij opritverwarming wordt er een elektrisch of watergedragen systeem geïnstalleerd in je asfalt of beton.

De opritverwarming zorgt ervoor dat je op- of inrit boven het vriespunt blijft. Hierdoor vermijd je ijsvorming en gladheid. Opritverwarming wordt dus vooral om veiligheidsredenen geïnstalleerd.

In woningen kan opritverwarming ook geïnstalleerd worden om opritten sneeuwvrij te houden. 

Verwarmen

Voordelen van opritverwarming

Ijs- en sneeuwvrije in- en oprit
Energie-efficiënt
Mogelijk bij elke nieuwbouw
Duurzame investering
Zowel elektrisch als watergedragen

Nadelen van opritverwarming

Grote investering
Enkel mogelijk bij nieuwbouw, tenzij je heel je inrit of oprit gaat vernieuwen

Opritverwarming leggen

Bij Thermoduct produceren en installeren we al meer dan 60 jaar opritverwarming. Onze installateurs mogen zich dan ook gerust experts noemen in oppervlakte verwarming & koeling.

Onze levertermijn bedraagt 3 à 4 weken van bestelling tot plaatsing. Wil je graag opritverwarming laten installeren door Thermoduct? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende offerte.

Opritverwarming leggen