Solarproof Thermoduct Solarproof

Met het revolutionaire solarproof® systeem kies je voor een duurzame en innovatieve energiebron die zonnewarmte capteert om zo je woning te voorzien van warm water.

Het systeem wordt in je plat dak weggewerkt en doet dienst als een onzichtbare zonneboiler. Een geïntegreerde zonnecollector, die warmte van de zon opvangt, wordt hierbij gecombineerd met een optimale dakisolatie. Twee voordelen in één dus.

Solarproof

Hoe werkt Solarproof?

Pirotherm

Pirotherm is een speciaal ontwikkeld isolatiemateriaal dat optimaal werkt in combinatie met het solarproof® systeem. Deze isolatieplaat wordt onder de buizen geplaatst en houdt de opgevangen warmte tegen, zodat deze niet door het dak ontsnapt.

Buizenregister

Boven op de isolerende pirotherm worden buizen geplaatst, die dienen als dragers van de zonnewarmte. Ze stockeren de warmte of voeren het doorheen je woning naar de juiste plaats, afhankelijk van de warmtebehoefte.

Energiemortel

Deze speciaal ontwikkelde mortel wordt tussen het buizenregister aangebracht. Het verdeelt de warmte optimaal over de buizen en leidt deze warmte vervolgens door de buizen naar waar het nodig is.

De veelzijdige toepassingen van solarproof

De veelzijdige toepassingen van solarproof

Het systeem vertegenwoordigt een mooie afweging tussen efficiëntie, kwaliteit, flexibiliteit en rendabiliteit. Hierdoor biedt het oplossingen voor talloze toepassingen, dakgeometrieën en -structuren. Het solarproof® systeem wordt vaak gebruikt bij:

  • Sanitair warm water
  • Verwarming van zwembadwater
  • Betonkernactivering
  • Lage temperatuursverwarming, zoals vloerverwarming en plafondkoeling
  • Regeneratie van een WKO-systeem
  • Ketelvoedingswater voor industriële processen
  • HVAC/VLK-toepassingen

 

Voordelen van solarproof

Onzichtbaar: het systeem wordt volledig weggewerkt in je plat dak, zodat de esthetiek van je woning niet verloren gaat.
Levenslang rendement: het solarproof® systeem kan voor altijd in je dak blijven zitten. Onderhoud is quasi overbodig, en bovendien verliest het zijn rendement niet doorheen de jaren.
Combineerbaar met zonnepanelen: als je alles uit je dak wil halen, kan je het solarproof® systeem combineren met amorfe zonnepanelen. Zo wek je niet alleen warmte, maar ook elektriciteit op via jouw dak.

aandachtspunten van solarproof

Geen gebrande roofing: het systeem kan enkel gebruikt worden bij zelfklevende roofing of EPDM, niet bij gebrande roofing.
Enkel voor platte daken: de hellingsgraad van je dak mag maximaal 20% zijn. Een puntdak komt dus niet in aanmerking voor een solarproof® systeem.

Solarproof laten installeren

Bij Thermoduct produceren en installeren we al meer dan 60 jaar solarproof. Onze installateurs mogen zich dan ook gerust experts noemen in solarproof.

Onze levertermijn bedraagt 3 à 4 weken van bestelling tot plaatsing. Wil je graag solarproof laten installeren door Thermoduct? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende offerte.

Solarproof installeren