Solarproof Thermoduct Solarproof®

De urgentie van duurzame en lokale energie is ondertussen duidelijk. Om de CO2-uitstoot te verlagen, is het belangrijk om optimaal te isoleren en zelf groene energie op te wekken. Het innovatieve solarproof® systeem biedt je beide voordelen. Kies voor deze duurzame en innovatieve energiebron, die zonnewarmte capteert om zo je woning te isoleren en te voorzien van warm water.

Het systeem wordt in je plat dak weggewerkt en is dus een onzichtbare zonneboiler. Solarproof® combineert een geïntegreerde zonnecollector, die warmte van de zon opvangt, met een optimale dakisolatie. De hoge efficiëntie, eenvoudige installatie, duurzame kwaliteit en relatief lage investeringskost zijn extra voordelen die je overtuigen om voor solarproof® te kiezen.

Solarproof

Hoe werkt Solarproof?

Solarproof® wordt in verschillende lagen op je dak geplaatst. Een bindmiddel op het bestaande of nieuwe dak zorgt voor de stevige hechting van een eerste laag Pirotherm® mortel. Daarop worden blokken isolatiemateriaal in EPS of PUR geplaatst. Vervolgens voegen we opnieuw Pirotherm® mortel toe, zodat die een geheel vormt met de isolatie. Hierop komen het buizenregister en de collectoren, die afgedekt worden met Energiemortel®. Een laag roofing biedt waterdichtheid aan het systeem. Solarproof® is ideaal te combineren met amorfe zonnepanelen.

Pirotherm

Pirotherm® is een isolatiemateriaal dat optimaal werkt in combinatie met het solarproof® systeem. Deze isolatieplaat wordt onder de buizen geplaatst en houdt de opgevangen warmte tegen, zodat die niet door het dak ontsnapt. Pirotherm® werd ontwikkeld door Thiers-Horizon.

Buizenregister

Boven op de isolerende Pirotherm® worden buizen geplaatst, die dienen als dragers van de zonnewarmte. Ze stockeren de warmte of voeren het doorheen je woning naar de juiste plaats, afhankelijk van de warmtebehoefte.

Energiemortel

Deze speciaal ontwikkelde mortel wordt tussen het buizenregister aangebracht. Het verdeelt de warmte optimaal over de buizen en leidt die vervolgens door de buizen naar waar het nodig is. Ook de Energiemortel® werd ontwikkeld door Thiers-Horizon.

De veelzijdige toepassingen van solarproof

De veelzijdige toepassingen van solarproof zonneboiler

Het systeem balanceert perfect tussen efficiëntie, kwaliteit, flexibiliteit en rendabiliteit. Hierdoor biedt het oplossingen voor talloze toepassingen, dakgeometrieën en -structuren. Het solarproof® systeem wordt vaak gebruikt voor:

 • Sanitair warm water
 • De verwarming van zwembadwater
 • Lage temperatuursverwarming, zoals vloerverwarming
 • De regeneratie van een WKO-systeem
 • Het ketelvoedingswater voor industriële processen
 • HVAC/VLK-toepassingen

Voordelen van solarproof

Onzichtbaar: het zonneboiler systeem wordt volledig weggewerkt in je plat dak, zodat de esthetiek van je woning niet verloren gaat.
Levenslang rendement: het solarproof® systeem blijft voor altijd in je dak zitten. Onderhoud is quasi overbodig, en bovendien verliest het zijn rendement niet doorheen de jaren.
Combineerbaar met amorfe zonnepanelen: zo wek je niet alleen warmte, maar ook elektriciteit op via jouw dak. Bovendien zorgt solarproof® voor een lagere werkingstemperatuur en dus hogere efficiëntie van de zonnepanelen.

aandachtspunten van solarproof

Geen gebrande roofing: het systeem kan enkel gebruikt worden bij zelfklevende roofing of EPDM, niet bij gebrande roofing.
Enkel voor platte daken: de hellingsgraad van je dak mag maximaal 20% zijn. Een puntdak komt dus niet in aanmerking voor een solarproof® systeem.

terugverdientijd solarproof

Terugverdientijd van solarproof

De terugverdientijd van solarproof® is afhankelijk van de toepassing. Hou daarom rekening met volgende factoren:

 • De ligging van het gebouw en het bijhorende klimaat hebben invloed op onder meer de zonne-instraling en de gemiddelde omgevingstemperatuur.
 • De huidige warmte en koude vraag van het gebouw en de bijhorende temperaturen en het effect van de isolerende werking van het Pirotherm® op de warmte en koude vraag.
 • De oppervlakte solarproof® die nodig is om aan de aangepaste warmte en koude vraag te voldoen.
 • De investeringskost, die gelijk is aan het product van de oppervlakte maal de eenheidsprijs per vierkante meter, plus de prijs voor specifieke apparatuur zoals warmtepompen.
 • Eventuele overheidssteun in de vorm van premies voor duurzame energieoplossingen worden hiervan afgetrokken.
 • De levensduur van de solarproof® installatie, die dankzij het minimale onderhoud hetzelfde is als de levensduur van het gebouw waarop het ligt.

De relatief lage initiële investeringskost en de lange levensduur maken dat solarproof® een korte terugverdientijd en een lage levensduurkost heeft in vergelijking met traditionele zonnethermische systemen.

Solarproof zonneboiler laten installeren

Bij Thermoduct produceren en installeren we al meer dan 60 jaar oplossingen voor warmte en koude. Onze installateurs mogen zich dan ook gerust experts noemen in solarproof®.

Onze levertermijn bedraagt 3 à 4 weken van bestelling tot plaatsing. Wil je graag solarproof® laten installeren door Thermoduct? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende offerte.

Solarproof installeren