Vloerverwarming Thermoduct Vloerverwarming

Bij vloerverwarming wordt je ruimte verwarmd door elektrische kabels/ matten of warm water dat door buizen onder je vloer loopt.

Je vloer warmt op en straalt een comfortabele warmte uit naar de rest van je ruimte. Het is een heel aangename, duurzame en energiezuinige manier om je woning te verwarmen. Daarbij is het ook nog een budgetvriendelijke verwarmingsmethode die volledig weggewerkt is.

Vloerverwarming

Soorten vloerverwarming

Nat systeem

De vloerverwarmingsbuizen of elektrische kabels worden onder vloeibaar materiaal geïnstalleerd zoals chape of polybeton.

Droog systeem

De vloerverwarmingsbuizen of elektrische kabels worden in voorgevormde EPS-platen gelegd en afgedekt met fermacell of tegelplaten. Dit systeem heeft een kleine opbouwhoogte en laag gewicht en is daardoor ideaal voor renovaties.

Elektrisch

Er worden elektrische kabels of matten onder je afwerkingsvloer geplaatst. Het elektrisch vermogen warmt je vloer op.

Vloerverwarming infrezen

Er worden geulen in de bestaande chape ingefreesd waar vloerverwarmingsbuizen in worden gelegd. Dit wordt vaak gedaan bij renovaties.

Hoe werkt vloerverwarming

Hoe werkt vloerverwarming?

Vloerverwarming warmt je ruimte op door stralingswarmte die van je vloer komt. Je vloer zelf wordt opgewarmd met een water gedragen systeem (buizen) of een elektrisch systeem.

Water gedragen vloerverwarming werkt perfect samen met een warmtepomp, maar ook met een gasketel, pelletkachel of mazoutketel. Voor een elektrisch systeem heb je enkel een elektrische aansluiting nodig.

Naast verwarmen, kan je met watergedragen vloerverwarming ook koelen als je een warmtepomp hebt. Dat doe je door koud water door je buizen te sturen.

Verwarmen

Voordelen van vloerverwarming

Verwarmt op lage temperatuur
Energiezuinig
Heel comfortabele manier van verwarmen
Onzichtbaar systeem
Budgetvriendelijk

Nadelen van vloerverwarming

Trager systeem dan traditionele radiatoren
Meest energiezuinig bij constante lage stand
Moeilijk te herstellen (kies daarom altijd voor kwalitatief materiaal en een erkende installateur)

Vloerverwarming als hoofd- of extra verwarming

Het is perfect mogelijk om je volledige woning te verwarmen met vloerverwarming. Vooral als je woning goed geïsoleerd is, is vloerverwarming enorm interessant. Daarom zie je het ook in bijna elke nieuwbouw of bij elke grondige renovatie.

In minder goed geïsoleerde woningen zie je vaak een combinatie van vloerverwarming met een ander systeem. Dit wordt gedaan omdat vloerverwarming op lage temperatuur verwarmt, het wordt dan vaak gecombineerd met bijvoorbeeld een pelletkachel.

Ook in badkamers vind je vaak een combinatie van verschillende systemen. Hier wordt vaak voor elektrische vloerverwarming gekozen door zijn snelle reactietijd en hoog vermogen.

Vloerverwarming als hoofd- of bijverwarming

Past vloerverwarming in mijn woning?

Past vloerverwarming in mijn woning

Renovaties

Vloerverwarming kan perfect worden geïnstalleerd tijdens een renovatie. Afhankelijk van je budget en tijd, past elke soort vloerverwarming in je woning.

nieuwbouw

In bijna alle gevallen wordt er vloerverwarming geplaatst in nieuwbouwwoningen. Elke soort vloerverwarming past in jouw nieuwe woning.

Vloerverwarming leggen

Bij Thermoduct produceren en installeren we al meer dan 60 jaar vloerverwarming. Onze installateurs mogen zich dan ook gerust experts noemen in vloerverwarming.

Onze levertermijn bedraagt 3 à 4 weken van bestelling tot plaatsing. Wil je graag vloerverwarming laten installeren door Thermoduct? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende offerte.

Vloerverwarming zelf leggen

Steek je liever zelf de handen uit de mouwen? Dan kan je je vloerverwarming perfect zelf leggen. Het enige dat je nodig hebt is gezond verstand, de juiste materialen en een legplan. Thermoduct werkt samen met Easykit voor handige zelfbouwpakketten.

Vloerverwamring leggen
Vloerverwarming buizen

Vloerverwarming buizen

Bij watergedragen vloerverwarming stroomt het water door buizen om je vloer op te warmen of te koelen. Welke buizen je exact nodig hebt, is afhankelijk van verschillende factoren. Wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze.

Vloerverwarming bevestigen

Vloerverwarming kan op verschillende manieren worden bevestigd, afhankelijk van het type vloer en de installatiemethode die wordt gebruikt. Wij helpen je graag verder met het maken van de juiste keuze.

Vloerverwarming collectoren

Collectoren zijn verdeelstukken die worden gebruikt om de stroom van een vloeistof of gas te regelen en te verdelen door je vloerverwarming. Wij helpen je graag verder met het maken van de juiste keuze.

Over Thermoduct

Thermoduct is al meer dan 60 jaar actief als fabrikant en systeemintegrator van vloerverwarming en koelsystemen. Onze uitgebreide kennis en ervaring brengen de gewenste hoeveelheid warmte en koude op de juiste plaats, op het juiste moment.

Wens je informatie over onze producten en diensten? Neem vrijblijvend contact op, wij staan je graag te woord!