Vloerverwarming Thermoduct Vloerverwarming

Bij vloerverwarming wordt je ruimte verwarmd door elektrische kabels/ matten of warm water dat door buizen onder je vloer loopt.

Je vloer warmt op en straalt een comfortabele warmte uit naar de rest van je ruimte. Het is een heel aangename, duurzame en energiezuinige manier om je woning te verwarmen. Daarbij is het ook nog een budgetvriendelijke verwarmingsmethode die volledig weggewerkt is.

Vloerverwarming

Soorten vloerverwarming

Nat systeem

De vloerverwarmingsbuizen of elektrische kabels worden onder vloeibaar materiaal geïnstalleerd zoals chape of polybeton.

Droog systeem

Droog systeem

De vloerverwarmingsbuizen of elektrische kabels worden in voorgevormde EPS-platen gelegd en afgedekt met fermacell of tegelplaten. Dit systeem heeft een kleine opbouwhoogte en laag gewicht en is daardoor ideaal voor renovaties.

Elektrische vloerverwarming

Elektrisch

Er worden elektrische kabels of matten onder je afwerkingsvloer geplaatst. Het elektrisch vermogen warmt je vloer op.

Vloerverwarming infrezen

Vloerverwarming infrezen

Er worden geulen in de bestaande chape ingefreesd waar vloerverwarmingsbuizen in worden gelegd. Dit wordt vaak gedaan bij renovaties.

Hoe werkt vloerverwarming

Hoe werkt vloerverwarming?

Vloerverwarming warmt je ruimte op door stralingswarmte die van je vloer komt. Je vloer zelf wordt opgewarmd met een water gedragen systeem (buizen) of een elektrisch systeem.

Water gedragen vloerverwarming werkt perfect samen met een warmtepomp, maar ook met een gasketel, pelletkachel of mazoutketel. Voor een elektrisch systeem heb je enkel een elektrische aansluiting nodig.

Naast verwarmen, kan je met watergedragen vloerverwarming ook koelen als je een warmtepomp hebt. Dat doe je door koud water door je buizen te sturen.

Verwarmen

Voordelen van vloerverwarming

Verwarmt op lage temperatuur
Energiezuinig
Heel comfortabele manier van verwarmen
Onzichtbaar systeem
Budgetvriendelijk

Nadelen van vloerverwarming

Trager systeem dan traditionele radiatoren
Meest energiezuinig bij constante lage stand
Moeilijk te herstellen (kies daarom altijd voor kwalitatief materiaal en een erkende installateur)

Vloerverwarming als hoofd- of extra verwarming

Het is perfect mogelijk om je volledige woning te verwarmen met vloerverwarming. Vooral als je woning goed geïsoleerd is, is vloerverwarming enorm interessant. Daarom zie je het ook in bijna elke nieuwbouw of bij elke grondige renovatie.

In minder goed geïsoleerde woningen zie je vaak een combinatie van vloerverwarming met een ander systeem. Dit wordt gedaan omdat vloerverwarming op lage temperatuur verwarmt, het wordt dan vaak gecombineerd met bijvoorbeeld een pelletkachel.

Ook in badkamers vind je vaak een combinatie van verschillende systemen. Hier wordt vaak voor elektrische vloerverwarming gekozen door zijn snelle reactietijd en hoog vermogen.

Vloerverwarming als hoofd- of bijverwarming

Past vloerverwarming in mijn woning?

Past vloerverwarming in mijn woning

Renovaties

Vloerverwarming installeren bij een renovatie kan perfect. Afhankelijk van je budget en tijd, past elke soort vloerverwarming in je woning. Ontdek ook de mogelijkheden voor renovaties met een beperkte opbouwhoogte.

nieuwbouw

In bijna alle gevallen wordt er vloerverwarming geplaatst in nieuwbouwwoningen. Elke soort vloerverwarming past in jouw nieuwe woning.

Vloerverwarming leggen

Bij Thermoduct produceren en installeren we al meer dan 60 jaar vloerverwarming. Onze installateurs mogen zich dan ook gerust experts noemen in vloerverwarming.

Onze levertermijn bedraagt 3 à 4 weken van bestelling tot plaatsing. Wil je graag vloerverwarming laten installeren door Thermoduct? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende offerte.

Vloerverwarming zelf leggen

Steek je liever zelf de handen uit de mouwen? Dan kan je je vloerverwarming perfect zelf leggen. Het enige dat je nodig hebt is gezond verstand, de juiste materialen en een legplan. Thermoduct werkt samen met Easykit voor handige zelfbouwpakketten.

Vloerverwamring leggen
Vloerverwarming buizen

Vloerverwarming buizen

Bij watergedragen vloerverwarming stroomt het water door buizen om je vloer op te warmen of te koelen. Welke buizen je exact nodig hebt, is afhankelijk van verschillende factoren. Wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze.

Vloerverwarming bevestigen

Vloerverwarming kan op verschillende manieren worden bevestigd, afhankelijk van het type vloer en de installatiemethode die wordt gebruikt. Wij helpen je graag verder met het maken van de juiste keuze.

Vloerverwarming collectoren

Collectoren zijn verdeelstukken die worden gebruikt om de stroom van een vloeistof of gas te regelen en te verdelen door je vloerverwarming. Wij helpen je graag verder met het maken van de juiste keuze.

Legplan vloerverwarming

Heb je de perfecte soort vloerverwarming gekozen? Dan stel je vervolgens het legpatroon op. Dat bepaalt de afgifte van je systeem en is dus afhankelijk van jouw behoefte.

  • Het slakkenhuispatroon is het meest gebruikte legpatroon voor vloerverwarming. Jouw vloerverwarmingsbuizen voor aan- en afvoer lopen naast elkaar. Zo krijg je een gelijkmatige en comfortabele warmteverdeling.
  • Een alternatief voor het slakkenhuispatroon is het meanderpatroon. Dat leg je vooral in grote gebouwen, diepvriescellen of industriële hallen. De aan- en afvoerbuizen bevinden zich niet naast elkaar, maar in een lus. Doordat je op een grote oppervlakte werkt, wordt de warmte toch gelijkmatig verdeeld.

Vervolgens bepaal je de afstand tussen de buizen. De kleinste afstand is 10 centimeter, de beste optie voor zowel verwarming als koeling. Hoef je enkel te verwarmen? Laat dan 15 centimeter afstand tussen de buizen. Grotere legpatronen dan 30 centimeter komen enkel voor in industriële toepassingen of diepvriescellen.

Het legpatroon en de afstand tussen de buizen zijn essentiële onderdelen van het legplan voor jouw vloerverwarming.

Legpatroon vloerverwarming
Hoe lang duurt het om vloerverwarming te leggen

Hoelang duurt het om vloerverwarming te leggen?

De totale oppervlakte en de soort vloerverwarming die je kiest, hebben een grote invloed op de duurtijd van de installatie. Bij het droog systeem verwerken we je vloerverwarming in EPS-platen. Dat maakt dit systeem het minst tijdrovend.

Bij het nat systeem komt er chape over je vloerverwarming. Die heeft een droogtijd van één week per centimeter. Het leggen gaat een stuk sneller dan bij het droog systeem. Het duurt enkel langer voor je ervan geniet.

Dankzij hun jarenlange expertise leggen onze ervaren installateurs jouw vloerverwarming dubbel zo snel als wanneer je het zelf doet.

het duurt gemiddeld 1 werkdag om 50m² vloerverwarming te leggen

Over Thermoduct

Thermoduct is al meer dan 60 jaar actief als fabrikant en systeemintegrator van vloerverwarming en koelsystemen. Onze uitgebreide kennis en ervaring brengen de gewenste hoeveelheid warmte en koude op de juiste plaats, op het juiste moment.

Wens je informatie over onze producten en diensten? Neem vrijblijvend contact op, wij staan je graag te woord!

Stappenplan vloerverwarming laten leggen

Planning en voorbereiding

Stap 1: planning en voorbereiding

Elk project is uniek. Denk bijvoorbeeld aan de grondplannen, jouw behoeftes en de eigenschappen van het gebouw (nieuwbouw of renovatie, residentieel, commercieel of industrieel, gelijkvloers of verdiepingen, type ondergrond…). We nemen al die factoren mee en kiezen, samen met jou, de vloerverwarming die perfect bij jou past.

vloerverwarming laten leggen legplan

Stap 2: plan op maat

Na jouw akkoord werken onze tekenaars een plan op maat uit. We bezorgen je dat legplan voor de voorbereidende werken. Je ontvangt ook alle nodige berekeningen voor jouw project, zoals afgiftes, warmteverliesberekeningen en drukvalberekeningen.

Installatie

Stap 3: Installatie

Onze installateurs komen op de vooraf afgesproken datum naar jou om je vloerverwarming te installeren. Onze installateurs leggen en bevestigen je vloerverwarmingsbuizen. Tenslotte sluiten ze die aan op je collector.

Vaakgestelde vragen over vloerverwarming

Hoeveel kost het om vloerverwarming te leggen?

De kostprijs om vloerverwarming te leggen is afhankelijk van verschillende factoren. Vooral de oppervlakte en de soort vloerverwarming bepalen je prijs. De goedkoopste oplossing is vaak vloerverwarming nat systeem. Houd daarbij wel rekening dat je ook isolatie en chape moet aanbrengen. De duurste optie is doorgaans vloerverwarming infrezen. De materialen zijn hetzelfde, maar het proces is een stuk arbeidsintensiever.

Wanneer start ik mijn vloerverwarming voor het eerst op?

Hoelang het duurt voor je de vloerverwarming mag opstarten, is afhankelijk van het gekozen systeem. In veel gevallen is het noodzakelijk om je vloerverwarming geleidelijk en langzaam op temperatuur te brengen. Zo vermijd je scheuren door thermische lengteveranderingen in je dekvloer. Dat doe je door het opstartprotocol te starten. Lees meer over je vloerverwarming opstarten.

Contacteer ons

Heirbaan 47G
B-2640 Mortsel

+32 3 231 48 24
+32 3 231 36 82

info@thermoduct.be

BE0442.540.031