Klimaatplafond Thermoduct gipsplaat systeem Klimaatplafond

Gipsplaat systeem

Bij een klimaatplafond met gipsplaat systeem zitten de buizen verwerkt in je gipsplaten. Ideaal dus voor verbouwingen of wanneer je werkt met een vals plafond. Met een gipsplaat klimaatplafond geniet je in no-time van extra comfort.

Het gipsplaat klimaatplafond is ontwikkeld onder de naam Leonardo Solutions. Er zijn verschillende oplossingen zoals akoestische plafonds, plafonds met isolatie onmiddellijk verwerkt of plafonds met brandstabiliteit.

Wat is een klimaatplafond gipsplaat systeem

Voordelen van een klimaatplafond met gipsplaat systeem

Comfortabel & energiezuinig

Het Leonardo klimaatplafond biedt een ongekend hoog comfort, is enorm energiezuinig en zeer hygiënisch. De ideale oplossing voor bijvoorbeeld steriele ruimtes zoals tandarts- of dokterspraktijken.

Duurzaam klimaatconcept

Een klimaatplafond met gipsplaat systeem maakt gebruik van water als energiedrager, heeft nauwelijks onderhoud nodig en heeft een lange levensduur.

Creatieve mogelijkheden

Een klimaatplafond zit verwerkt in de afwerkingslaag van je gipsplaat en is hierdoor onzichtbaar als het afwerkt is.

Hoe werkt een klimaatplafond met gipsplaat systeem

Hoe werkt een klimaatplafond met gipsplaat systeem?

Het Leonardo klimaatplafond bestaat uit een dubbele gipsplaat waartussen kunststof buizenregister lopen. Door die leidingen stroomt water dat warmte of koude afgeeft. Door het temperatuurverschil met de lucht in de ruimte (straling) wordt er dan verwarmd of gekoeld.

Het klimaatplafond wordt aangesloten op je centrale verwarming. Om te koelen met een klimaatplafond heb je een warmtepomp nodig.

Verwarmen

Koelen

Wanneer kiezen voor een klimaatplafond met gipsplaat systeem?

Wanneer kiezen voor een klimaatplafond met gipsplaat systeem

renovaties

Ga je tijdens je renovatie je plafonds vernieuwen? Dan is dit het ideale moment om een klimaatplafond met gipsplaat systeem te overwegen. Zo heb je geen extra werk, moet je je vloeren niet uitbreken en krijg je wel extra comfort. 

nieuwbouw

Bij high-end nieuwbouwprojecten zoals luxe duplexen en lofts of in kantoorgebouwen wordt er vaak een klimaatplafond geïnstalleerd voor meer comfort. Omdat het klimaatplafond onzichtbaar is, worden esthetische elementen niet verstoord.

Klimaatplafond gipsplaat systeem laten plaatsen

Bij Thermoduct produceren en installeren we al meer dan 60 jaar klimaatplafonds. Onze installateurs mogen zich dan ook gerust experts noemen in oppervlakte verwarming & koeling.

Onze levertermijn bedraagt 6 à 8 weken van bestelling tot plaatsing. Wil je graag een klimaatplafond laten installeren door Thermoduct? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende offerte.

Klimaatplafond met gipsplaat systeem laten plaatsen