Wandverwarming Thermoduct Wandverwarming

Bij wandverwarming wordt er een watergedragen buizenregister achter je afwerkingslaag geïnstalleerd om je ruimte te verwarmen en koelen.

In ruimtes waar de vloeroppervlakte te klein is om enkel te verwarmen en koelen met vloerverwarming of waar je de vloeren niet wil of kan uitbreken, wordt er vaak wandverwarming geplaatst. Het is daarnaast ook de ideale oplossing voor muren die veel koude afgeven.

Wandverwarming

Voordelen van wandverwarming

Extra comfort
Energie-efficiënt
Duurzame oplossing
Onzichtbaar na afwerking
 Zowel mogelijk in combinatie met vloerverwarming om je verwarmingsoppervlakte te vergroten, maar ook als stand-alone zodat vloeren niet uitgebroken moeten worden.

Nadelen van wandverwarming

Muur is minder flexibel te gebruiken
Oppassen als je iets aan de muur hangt
Ongeveer 1,5 cm ruimteverlies

Hoe werkt wandverwarming

Hoe werkt wandverwarming?

Bij wandverwarming wordt er een watergedragen buizenregister geïnstalleerd achter je afwerkingslaag. Dit kan zowel met een droge als natte afwerkingslaag zoals gipsplaten of bezetting. Bij gipsplaten, worden de platen op een metalstud of houten structuur bevestigd. Bij de natte afwerking worden de buizen aan de hand van profiellatten of een andere bevestigingsmethode bevestigd.

Door de buizen stroomt warm of koud water om zo je ruimte te verwarmen of koelen. De buizen worden aangesloten op je centrale verwarming zoals een warmtepomp, gasketel of mazoutketel. Om te koelen met wandverwarming heb je een warmtepomp nodig.

Wandverwarming wordt meestal geplaatst in ruimtes waar ook vloerverwarming aanwezig is, maar de vloeroppervlakte te klein is om de volledig ruimte te verwarmen of koelen. Ze kan ook geplaatst worden als vervanging van vloerverwarming zodat de bestaande vloer niet aangepast moet worden.

Verwarmen

Koelen

Past wandverwarming in mijn woning?

Past wandverwarming in mijn woning

renovaties

Als je tijdens je renovatie de afwerkingslaag van je muren gaat vernieuwen of je vloer niet wilt vervangen, is het perfect mogelijk om wandverwarming te installeren. Zo creëer je meer comfort in je ruimte.

nieuwbouw

Bij nieuwbouw wordt er wandverwarming geplaatst in ruimtes waar vloerverwarming niet voldoende is. Denk hier bijvoorbeeld aan badkamers. Ook voor koude muren biedt wandverwarming de oplossing.

Wandverwarming laten plaatsen

Bij Thermoduct produceren en installeren we al meer dan 60 jaar wandverwarming. Onze installateurs mogen zich dan ook gerust experts noemen in oppervlakte verwarming & koeling.

Onze levertermijn bedraagt 3 à 4 weken van bestelling tot plaatsing. Wil je graag wandverwarming laten installeren door Thermoduct? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende offerte.

Wandverwarming laten plaatsen

Benodigdheden voor wandverwarming

Wandverwarming buizen

Welke buizen gebruik ik best?

Voor wandverwarming worden meestal speciale PEX-buizen (cross-linked polyethylene) gebruikt vanwege hun flexibiliteit, duurzaamheid en weerstand tegen hoge temperaturen en druk. Er zijn twee soorten PEX-buizen: PEX-A en PEX-B. 

Wandverwarming bevestigen

Hoe bevestig ik mijn wandverwarming?

Wandverwarming kan op verschillende manieren worden bevestigd, afhankelijk van de constructie van de wand en het type verwarmingssysteem dat wordt gebruikt. 

Welke collectoren kies ik?

Collectoren zijn verdeelstukken die worden gebruikt om de stroom van een vloeistof of gas te regelen en te verdelen door je wandverwarming.

Over Thermoduct

Thermoduct is al meer dan 60 jaar actief als fabrikant en systeemintegrator van vloerverwarming en koelsystemen. Onze uitgebreide kennis en ervaring brengen de gewenste hoeveelheid warmte en koude op de juiste plaats, op het juiste moment.

Wens je informatie over onze producten en diensten? Neem vrijblijvend contact op, wij staan je graag te woord!