Klimaatplafond Thermoduct klimaatplafond

Bij een klimaatplafond worden er buizen verwerkt in je plafond. Door deze buizen wordt warm of koud water gestuurd om je ruimte te verwarmen of koelen.

Een klimaatplafond wordt vooral geplaatst in ruimtes die meer nood hebben aan koeling. Denk bijvoorbeeld aan kantoren, slaapkamers, tandartspraktijken of dokterspraktijken. Echter kunnen klimaatplafonds in iedere ruimte geplaatst worden als extra comfort of om opbouwhoogte uit te sparen.

Klimaatplafond

Soorten klimaatplafonds

gipsplaat systeem

Bij een klimaatplafond met gipsplaat systeem zitten de buizen verwerkt in gipsplaten. Het water dat door de buizen stroomt warmt de gipsplaten op of koelt ze af. Deze koude of warmte wordt uitgestraald naar de rest van je ruimte. Dit systeem werkt dus met een vals plafond.

Nat systeem

Bij een klimaatplafond nat systeem worden de buizen bevestigd aan het plafond en afgewerkt met een vloeibare laag. Denk bijvoorbeeld aan bezetting. De buizen warmen de bezetting op of koelen hem af. Deze koude of warmte wordt uitgestraald naar de rest van je ruimte.

Hoe werkt een klimaatplafond

Hoe werkt een klimaatplafond?

De buizen worden in de afwerkingslaag van je plafond geïnstalleerd. Dit kan zowel in gipsplaten of in een natte afwerkingslaag zoals bezetting.

Het water dat door de buizen stroomt koelt de buizen af of warmt ze op.

Deze koude of warmte straalt aangenaam en comfortabel uit naar de rest van je ruimte. Zo fungeert het systeem als klimaatplafond of als verwarming.

De buizen zelf worden aangesloten op een warmtepomp.

Verwarmen

Koelen

Waarom kiezen voor een klimaatplafond?

Als je nood hebt aan een energiezuinig en onzichtbaar koelsysteem met een hoog comfortgehalte, biedt een koelplafond de oplossing. Je ruimte wordt volledig gekoeld, en dit door middel van straling in plaats van convectie zoals bij airco. Dit geeft een veel groter comfortgevoel.

Een klimaatplafond is ook een heel duurzame oplossing. Je geniet er levenslang van en hoeft het nooit te vervangen.

Voordelen van een klimaatplafond

Extra koelingscomfort
Energiezuinig
Geen opwaaiend stof
Onzichtbaar na afwerking

Klimaatplafond laten plaatsen

Bij Thermoduct produceren en installeren we al meer dan 60 jaar klimaatplafonds. Onze installateurs mogen zich dan ook gerust experts noemen in wandverwarming en koeling.

Onze levertermijn bedraagt 3 à 4 weken van bestelling tot plaatsing. Wil je graag een klimaatplafond laten installeren door Thermoduct? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende offerte.

Klimaatplafond laten plaatsen

Wanneer kiezen voor een klimaatplafond?

Wanneer kiezen voor een klimaatplafond

renovaties

Als je een groot renovatiebudget hebt, is een koelplafond een slimme zet tijdens je renovatie. Zo geniet je van optimaal koelcomfort.

nieuwbouw

Bij high-end nieuwbouwwoningen of praktijken wordt vaak een klimaatplafond geïnstalleerd. Het is zelfs mogelijk in steriele ruimtes.

Over Thermoduct

Thermoduct is al meer dan 60 jaar actief als fabrikant en systeemintegrator van vloerverwarming en koelsystemen. Onze uitgebreide kennis en ervaring brengen de gewenste hoeveelheid warmte en koude op de juiste plaats, op het juiste moment.

Wens je informatie over onze producten en diensten? Neem vrijblijvend contact op, wij staan je graag te woord!