Zoneregeling vloerverwarming

Wat is zoneregeling?

Heb jij het graag wat warmer in de badkamer? Hoeft de logeerkamer niet altijd verwarmd te worden? Dan kies je best voor vloerverwarming met zoneregeling. Door zoneventielen op je collectoren te plaatsen, verwarm of koel je ruimtes afzonderlijk.

Elke kamer met zoneregeling bedien je dan apart met een eigen thermostaat. Zo kies je met één druk op de knop voor 20,5° in je slaapkamer, living en keuken en 22° in je badkamer.

zoneregeling

Welke extra’s heb je nodig voor zoneregeling?

Slimme thermostaten

Een (slimme) thermostaat per ruimte met zoneregeling om de gewenste temperatuur in elke ruimte te meten en te regelen.

Regelbalken

Een regelbalk (regelunit) per collector om de componenten te coördineren en het systeem aan te sturen.

Zoneventielen

Elk zoneventiel is verbonden met een verzamelleiding en regelt de toevoer van warm water naar een specifieke zone of ruimte.

Zoneregeling bij vloerverwarmig

Hoe werkt zoneregeling bij vloerverwarming?

Elke ruimte heeft zijn eigen thermostaat die de temperatuur meet en de informatie doorstuurt naar de regelunit. Op basis van de gemeten temperatuur en de instelling op de thermostaat, bepaalt de regelunit of het zoneventiel geopend of gesloten moet worden om warm water naar die specifieke zone te sturen.

Zo bepaal je zelf welke ruimtes ‘actief’ moeten zijn op een bepaald moment. Dit zorgt voor maximaal comfort en energiebesparing, omdat je alleen verwarmt waar het nodig is.

Wanneer is zoneregeling interessant?

Zoneregeling is interessant in gebouwen waar niet elke ruimte even warm moet zijn. Denk bijvoorbeeld aan studerende kinderen die tijdens de week op kot zitten. Ook voor bedrijven is zoneregeling interessant. Zo moet een showroom vaak comfortabeler zijn dan een magazijn.

Zoneregeling is interessant als je één van deze vragen positief beantwoordt:

  • Zijn er ruimtes in jouw woning die niet optimaal geïsoleerd zijn?
  • Bestaat jouw woning of bedrijf uit meerdere verdiepingen?
  • Zijn er ruimtes in je woning die je niet dagelijks gebruikt?

Heb je minstens 1 keer ja geknikt? Dan is zoneregeling ideaal om de energie-efficiëntie en het comfort van je gebouw te optimaliseren.

Ligt er bij jou thuis al vloerverwarming en wil je graag zoneregeling implementeren? Dat is perfect mogelijk als je een elektrische aansluiting hebt voorzien aan je collector.

Zoneregeling vloerverwarmig
Thermoduct

Laat de zoneregeling van je vloerverwarming professioneel installeren

Thermoduct is al meer dan 60 jaar actief als fabrikant en systeemintegrator van vloerverwarming en koelsystemen. Onze uitgebreide kennis en ervaring brengen de gewenste hoeveelheid warmte en koude op de juiste plaats, op het juiste moment.

Wens je informatie over onze producten en diensten? Neem vrijblijvend contact op, wij staan je graag te woord!

Veelgestelde vragen over zoneregeling voor vloerverwarming

Hoeveel kost zoneregeling voor mijn vloerverwarming?

De exacte kostprijs van zoneregeling is moeilijk op voorhand te bepalen. De prijs is namelijk sterk afhankelijk van je huidige voorzieningen en het aantal zones of ruimtes die aangestuurd moeten worden. Als maatstaaf kan je best rekenen met 120 € per kring voor het volledig leveren en installeren van jouw zoneregeling. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende offerte op maat.

Wat is de reactietijd van vloerverwarming op de zoneregeling?

Zoals je waarschijnlijk al wel weet, heeft vloerverwarming een trage reactietijd. Zoneregeling is dan ook geschikt om bepaalde ruimtes permanent lager of voor enkele dagen te verwarmen. Het is niet aangeraden om je zoneregeling te gebruiken om bepaalde ruimtes ‘s nachts minder te verwarmen.

Kan de zoneregeling worden aangesloten op mijn domotica?

Ja, dit kan voorgeprogrammeerd worden door een domotica specialist.