Uitzetvoeg vloerverwarming

Waarom zijn uitzetvoegen bij vloerverwarming belangrijk?

Boven op je vloerverwarming nat systeem komt chape of beton. Als die opwarmt zet hij uit. Dit is onvermijdbaar, maar een uitzettende chape of betonplaat is zo sterk dat hij je muren zou kunnen verplaatsen of dat jouw tegels of parket breken. Het gaat maar om enkele centimeters, maar kan serieuze schade met zich meebrengen. Om dit te vermijden moet je uitzetvoegen voorzien. Dat doe je door de chape te onderbreken met randisolatie. Zo creëer je afzonderlijke chapeplaten die ruimte hebben om te bewegen bij temperatuursveranderingen.

Belangrijk: uitzetvoegen zijn geen optie, maar een vereiste.

uitzetvoeg
uitzetvoeg vloerverwarming

Waar moet je een uitzetvoeg voorzien?

Uitzetvoegen moeten op verschillende plaatsen voorzien worden:

  • Om de 40m² met een maximale lengte van 8 meter
  • In elk deurgat, je moet altijd een vierkant of rechthoek creëren
  • Tussen aangrenzende bouwdelen, zoals muren

Na het leggen van je vloerverwarming worden er hulzen over de vloerverwarmingsbuis geplaatst die de buis beschermt op de plaatsen van de uitzetvoegen na het plaatsen van de chape. Zo komt de buis niet in contact met de chape op deze cruciale plaatsen. Tijdens deze chapewerken wordt er daarna nog eens de randisolatie geplaatst. Waar die juist moet komen, staat vermeld op je legplan.

Advies nodig?

Thermoduct: expert in vloerverwarming

Thermoduct is al meer dan 60 jaar actief als fabrikant en systeemintegrator van vloerverwarming en koelsystemen. Onze uitgebreide kennis en ervaring brengen de gewenste hoeveelheid warmte en koude op de juiste plaats, op het juiste moment.

Wens je informatie over onze producten en diensten? Neem vrijblijvend contact op, wij staan je graag te woord!