Vloerverwarming Thermoduct Vloerverwarming installateur

Vloerverwarming geeft een aangename, gelijkmatige warmte. Bovendien bespaar je ermee op je energiekosten en biedt het je meer ruimte in je interieur. Logisch dus dat jij voor je nieuwbouw of renovatie voor vloerverwarming kiest. En voor een professionele, ervaren vloerverwarming installateur, zoals Thermoduct.

Vloerverwarming door installateur
vloerverwarming installateur Thermoduct

Wat doet een vloerverwarming installateur?

Een vloerverwarming installateur berekent, ontwerpt en plaatst jouw vloerverwarming. De voorbije jaren zagen we onze jobinvulling wel verschuiven. Van vloerverwarming installateurs werden we vloeropbouw specialisten. Vooral bij renovatieprojecten rekenen onze klanten, zowel particulieren als professionals, steeds meer op ons technisch advies.

Voor we jouw vloerverwarming installeren, moeten de technieken zoals elektriciteit en sanitair gelegd zijn. Bovendien moet er al vloerisolatie zijn. Vervolgens plaatsen we jouw vloerverwarming in het juiste patroon en met de juiste afstand tussen de buizen. Tenslotte wordt de chape aangebracht en de vloerbedekking.

Vloerverwarming installateur: de voordelen

Wie handig genoeg is, over voldoende kennis beschikt en er de tijd en energie voor heeft, kan er voor om zelf vloerverwarming te leggen. Toch zijn er ook heel wat goede redenen om je vloerverwarming te laten leggen door een professioneel installateur. Contacteer Thermoduct voor jouw project en geniet van deze voordelen.

Duidelijke plannen

We vertrekken van een helder concept. Onze ervaring leert ons bijvoorbeeld dat we best meer buis voorzien aan een groot raam. Een duidelijk plan maakt de plaatsing en inregeling eenvoudiger.

Alle expertise in huis

Thermoduct heeft 60 jaar ervaring als systeemintegrator en installateur van vloerverwarming. Onze installateurs zorgen voor een snelle en propere plaatsing, dubbel zo snel als gemiddeld.

Zeker van kwaliteit

Een perfecte gelegde vloerverwarming houdt rekening met warmere en koudere zones. Dat maakt ze makkelijker om in te regelen. Zaken waar een installateur standaard rekening mee houdt.

De Thermoduct garantie

Thermoduct is flexibel, proactief, communicatief en ontzorgend. Een planning is een planning, we staan er voor jou wanneer dat nodig is.

vloerverwarming installateur

De opties die een vloerverwarming installateur jou biedt

Vloerverwarming is niet zomaar vloerverwarming. Je hebt keuze uit verschillende systemen, legpatronen en buisafstanden. Bij een nieuwbouw is het nat systeem de standaard. De vloerverwarming installateur plaatst de buizen waarna er chape of polybeton bovenop komt. Hou wel rekening met de droogtijd van de chape.

Bij renovaties heb je keuze uit verschillende mogelijkheden, naargelang jouw situatie. Het droog systeem met vloerverwarming in isolatieplaten is populair. Buizen infrezen in de bestaande chape kan maar is echt specialistenwerk, enkel uit te voeren door een vloerverwarming installateur. Elektrische vloerverwarming plaatsen we vlak onder je afwerkingsvloer.

In residentiële toepassingen biedt het slakkenhuispatroon een gelijkmatige en comfortabele warmte. Het meanderpatroon is eerder geschikt voor grote oppervlaktes en droge systemen. We leggen het dan ook vooral in industriële gebouwen. De standaard afstand tussen de buizen bedraagt 10 centimeter.

Vloerverwarming installateur én vloeropbouw specialist

Thermoduct is niet alleen plaatser van vloerverwarmingen, we zijn ook deskundigen op het vlak van vloeropbouw. Het ene bestaat niet zonder het andere: de keuze van je systeem voor vloerverwarming hangt onlosmakelijk vast aan de opbouwhoogte. Die is gelijk aan het verschil tussen je draagstructuur en de dorpel van je deuren. Verder hou je rekening met volgende zaken:

  • of de ondervloer al dan niet nog uitgevuld moet worden
  • het nodige vermogen van je vloerverwarming
  • het materiaal en de dikte van de gewenste afwerking van je vloer
  • de eigenschappen van de gebruikte isolatie

Niet zeker welk systeem van vloerverwarming ideaal is voor jouw toepassing? Contacteer ons, we geven je advies op maat.

Accessoires vloerverwarming

Het Thermoduct stappenplan

Zo gaat jouw vloerverwarming installateur aan de slag

Thermoduct inschakelen als jouw vloerverwarming installateur? Dan ben je zeker van 1 aanspreekpunt en een vaste planning voor jouw project. Het stappenplan hieronder doorlopen we samen in 3 à 4 weken tijd.

  1. Je bezorgt ons de plannen van jouw nieuwbouw of renovatie. Wij gaan aan de slag om de perfecte vloerverwarming te berekenen en uit te tekenen.
  2. Je ontvangt een offerte met één vaste prijs die alles omvat, zowel de werkuren als de materialen. Thermoduct biedt je bovendien 10 jaar garantie. .
  3. Na jouw akkoord maken we het legplan We kiezen het legpatroon en de afstand tussen de buizen in functie van jouw project.
  4. Tijdens een werfbezoek controleren we wat wel of niet kan. Eventueel sturen we de plannen bij.
  5. Uiteindelijk volgt de plaatsing van jouw vloerverwarming. Die ronden we af met een druktest om zeker te zijn dat alles perfect werkt.

Thermoduct, jouw ervaren installateur van vloerverwarming

Met meer dan 60 jaar ervaring heeft Thermoduct alle expertise in huis jouw verwarmings- of koelingsproject tot een goed einde te brengen. Je rekent op ons voor advies op maat, de juiste engineering en kwalitatief vakmanschap. Daarbij hechten we belang aan communicatie, flexibiliteit en proactiviteit. Zo ben jij zeker van een zorgeloze installatie.

Vraag je offerte op maat aan via info@thermoduct.be of via ons contactformulier.