Vloerverwarming Thermoduct leggenVloerverwarming (laten) leggen

Al meer dan 60 jaar installeren we bij Thermoduct vloerverwarming en vloerkoeling voor professionals en particulieren. Zo verwarmen en koelen we ruimtes op een energie-efficiënte manier en zorgen we voor optimaal comfort.

Elk gebouw is uniek. Bij Thermoduct gaan we voor een plan van aanpak volledig op maat.

Jouw vloerverwarming professioneel laten installeren? Onze ervaren installateurs staan voor je klaar.

Vloerverwarming laten leggen

Vloerverwarming leggen

Nat systeem

Nat systeem

Boven op je vloerverwarmingsbuizen of elektrische kabels komt een vloeibaar materiaal zoals chape of polybeton.

Het ideale systeem voor elk nieuwbouwproject.

Droog systeem

Droog systeem

Je vloerverwarmingsbuizen of elektrische kabels zitten in voorgevormde EPS-platen afgedekt met fermacell of tegenplaten.

Ideaal bij renovaties door zijn kleine opbouwhoogte en laag gewicht.

Vloerverwarming infrezen

Infrezen

We frezen geulen in je bestaande chape en leggen hier de vloerverwarmingsbuizen in.

De meest flexibele manier om je warmteafgifte te regelen met een beperkte opbouwhoogte.

Elektrische vloerverwarming

Elektrisch systeem

Onder je afwerkingsvloer plaatsen we elektrische kabels. Het elektrisch vermogen warmt je vloer op.

Hét systeem wanneer er geen opbouwhoogte beschikbaar is, maar er wel extra comfort wordt gevraagd.

Hoe lang duurt het om vloerverwarming te leggen

Hoelang duurt het om vloerverwarming te leggen?

De soort vloerverwarming die je kiest, heeft een grote invloed op de duurtijd van de installatie. Bij het droog systeem verwerken we je vloerverwarming in EPS-platen. Dat maakt dit systeem het minst tijdrovend. Bij het nat systeem komt er chape over je vloerverwarming. Chape heeft een droogtijd van één week per centimeter. Het leggen gaat een stuk sneller als bij het droog systeem. Het duurt enkel langer voor je ervan geniet.

Daarnaast speelt uiteraard de totale oppervlakte een grote rol.

het duurt gemiddeld 1 werkdag om 50m² vloerverwarming te leggen

Onze ervaren installateurs doen dat dubbel zo snel. 

Legpatroon vloerverwarming

Het slakkenhuispatroon is het meest gebruikte legpatroon voor vloerverwarming. Hierbij lopen de vloerverwarmingsbuizen voor aan- en afvoer naast elkaar. Zo krijg je een gelijkmatige en comfortabele warmteverdeling.

Een alternatief voor het slakkenhuispatroon is het meanderpatroon. Vooral gebruikt in grote gebouwen, diepvriescellen of industriële hallen. De aan- en afvoerbuizen leggen we niet naast elkaar, maar in een lus. Hierdoor krijg je wel een ongelijke warmteverdeling, maar door de grote oppervlaktes bekom je toch een gelijkmatige verdeling.

De afstand tussen de buizen noemen we het legpatroon. Over het algemeen plaatsen we de legpatronen met een veelvoud van 5cm met als kleinste afstand 10cm. Het legpatroon bepaalt voornamelijk de afgifte van het systeem en is dus afhankelijk van de behoefte. Over het algemeen gebruiken we het kleinste legpatroon van 10 cm voor zowel verwarming als koeling, voor enkel verwarming is dat over het algemeen 15 cm. Grotere legpatronen dan 30 cm komen enkel voor in industriële toepassingen of diepvriescellen.

Legpatroon vloerverwarming

Stappenplan vloerverwarming leggen

Planning en voorbereiding

Stap 1: planning en voorbereiding

Aan de hand van de grondplannen, de behoefte en de eigenschappen van de woning (nieuwbouw vs. renovatie, residentieel vs. commercieel vs. industrieel, gelijkvloers vs. hogere verdiepingen, ondergrond…) stellen wij, samen met jou, de vloerverwarming voor die perfect bij jouw project past. Na akkoord, werken onze tekenaars een plan op maat uit. Wij bezorgen jou een legplan voor de voorbereidende werken alsook de benodigde berekeningen (afgiftes, warmteverliesberekeningen, drukvalberekeningen, …) voor jouw project.

Installatie

Stap 2: Installatie

Onze installateurs komen op de vooraf afgesproken datum naar jou om je vloerverwarming te installeren. Onze installateurs leggen en bevestigen je vloerverwarmingsbuizen en sluiten ze aan op je collector.

Voordelen van vloerverwarming leggen

Voordelen van vloerverwarming leggen

Vloerverwarming leggen? Dan geniet je van verschillende voordelen:

 • Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling in je ruimte. De warmte stijgt vanuit je vloer omhoog. Hierdoor ontstaan er geen koude plekken of tocht. Dit resulteert in een comfortabeler binnenklimaat.
 • Vloerverwarmingssystemen werken op lagere temperaturen dan traditionele radiatoren. Je hebt minder energie nodig om de gewenste temperatuur te bereiken. Zo bespaar je op je verwarmingskosten.
 • We installeren je vloerverwarming onder je vloer. Het systeem neemt geen extra ruimte in beslag en is onzichtbaar.
 • Thermoduct zorg voor de volledige ontzorging van het proces. Van keuze vloerverwarmingssysteem naar ontwerp en berekeningen, plaatsing en uiteindelijk nazorg. Onze professionals regelen alles voor jou.

  Verwarmen

  Wanneer vloerverwarming leggen?

  Wanneer vloerverwarming leggen

  Vloerverwarming leggen bij renovaties

  Ga je jouw gebouw grondig renoveren? Dan is dit het ideale moment om vloerverwarming te leggen. Afhankelijk van de intensiteit van de renovatie en de beschikbare opbouwhoogte, is er altijd een geschikt systeem. Wij helpen je graag verder met de keuze van het ideale systeem voor jouw project.

  Vloerverwarming leggen bij nieuwbouw

  In nieuwbouwgebouwen is vloerverwarming niet meer weg te denken. Dit door het ideale comfort, het feit dat het systeem onzichtbaar is en de scherpe prijs.

  Vloerverwarming laten leggen

  Thermoduct heeft alle expertise in huis om elk oppervlakte verwarmings- of koelingsproject tot een goed einde te brengen. We voorzien advies op maat, de juiste engineering en kwalitatief vakmanschap. We hechten steeds belang aan communicatie, flexibiliteit en proactiviteit. Zo reken je op een zorgeloze installatie.  

  Vraag je offerte op maat aan via info@thermoduct.be of via ons contactformulier.

  Tips om je vloerverwarming zelf te leggen
  Vloerverwarming zelf leggen

  Vloerverwarming zelf leggen

  Steek jij graag de handen uit de mouwen? Dan kan je je vloerverwarming perfect zelf leggen. Het enige dat je nodig hebt, is gezond verstand, de juiste materialen en een legplan. We verzorgen al jarenlang zelfbouwpaketten op maat. Hiervoor kan je terecht bij 1 van onze partners.

  Benodigdheden om zelf vloerverwarming te leggen

  Vloerverwarming buizen

  Vloerverwarming buizen

  Bij watergedragen vloerverwarming stroomt het water door buizen om je vloer op te warmen of te koelen. Welke buizen je exact nodig hebt, is afhankelijk van verschillende factoren. Wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze.

  Vloerverwarming bevestigen

  Vloerverwarming kan op verschillende manieren worden bevestigd, afhankelijk van het type vloer en de installatiemethode die wordt gebruikt. Wij helpen je graag verder met het maken van de juiste keuze.

  Vloerverwarming collectoren

  Collectoren zijn verdeelstukken die worden gebruikt om de stroom van een vloeistof of gas te regelen en te verdelen door je vloerverwarming. Wij helpen je graag verder met het maken van de juiste keuze.

  Over Thermoduct

  Thermoduct is al meer dan 60 jaar actief als fabrikant en systeemintegrator van vloerverwarming en koelsystemen. Onze uitgebreide kennis en ervaring brengen de gewenste hoeveelheid warmte en koude op de juiste plaats, op het juiste moment.

  Wens je informatie over onze producten en diensten? Neem vrijblijvend contact op, wij staan je graag te woord!