Vloer renoveren

Vloerrenovatie voor een betere uitstraling en meer comfort

Heb je een huis gekocht waar werken aan zijn? Wil je jouw huidige vloer renoveren? Dan heb je twee opties: je vloer volledig uitbreken of enkel de afwerkingsvloer uitbreken. Één ding is zeker, in beide gevallen is het mogelijk om vloerverwarming te installeren. Zo geniet je niet enkel van een nieuwe vloer, maar ook van meer comfort.

Vloer renoveren

Vloerrenovatie: de mogelijkheden

Optie 1: je bestaande vloer volledig uitbreken

Heb jij een oude woning gekocht die nog op zavel of zand ligt? Dan breek je best je bestaande vloer volledig uit. Ligt er een tegelvloer? Dan verwijder je die makkelijk met een koevoet of drilboor.

Nu kan je twee kanten uit: nieuwe chape of beton laten gieten en van daaruit vertrekken, of dieper uitgraven om verder onder het nulpunt uit te komen.

Kies je ervoor om ineens nieuwe chape of beton te laten gieten? Dan heb je de keuze tussen vloerverwarming droog systeem of vloerverwarming infrezen. Deze systemen hebben beide een heel beperkte opbouwhoogte en zijn hierdoor eenvoudig te integreren in je vloerrenovatie.

Zie jij de graafwerken wel zitten? Dan is het perfect mogelijk om alles te vernieuwen. Nieuwe beton, isolatie (PUR) en chape. Dan installeer je best vloerverwarming nat systeem.

Optie 2: je afwerkingsvloer uitbreken

Zijn die zware werken voor jou een brug te ver en breek je liever enkel je bestaande afwerkingsvloer uit? Ook dan heb je meerdere opties. Als je chape dik genoeg is (6 cm), is het perfect mogelijk om je vloerverwarming te laten infrezen.

Houd hierbij wel rekening met eventueel onderliggende water- en elektriciteitsleidingen. Is jouw chapeplaat minder dan 6 cm of twijfel je over de mogelijkheden? Contacteer ons gerust.

vloer afwerken na renovatie

Vloer afwerken na renovatie

Is je vloerverwarming geïnstalleerd? Dan is het tijd om je afwerkingsvloer te kiezen.

  1. Tegels: keramische en porseleinen tegels zijn uitstekende keuzes voor vloerverwarming omdat ze warmte goed geleiden. Ze zorgen voor een efficiënte warmteverspreiding en zijn duurzaam. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende stijlen en designs.
  2. Natuursteen: materialen zoals marmer en travertijn hebben ook goede thermische geleidbaarheid en werken goed met vloerverwarming. Ze voelen comfortabel aan en geven een luxueuze uitstraling aan de ruimte.
  3. Laminaat: speciaal ontworpen laminaatvloeren met een lage thermische weerstand zijn geschikt voor vloerverwarming. Zorg ervoor dat je een laminaat kiest die geschikt is voor dit doel.
  4. PVC-vloeren: vinyl- en PVC-vloeren hebben ook goede warmtegeleidbaarheid en zijn beschikbaar in diverse stijlen, inclusief hout- en steenimitaties. Ze zijn relatief betaalbaar en gemakkelijk te onderhouden.
  5. Parketvloeren: houten vloeren kunnen met succes worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming, maar het is belangrijk om specifiek ontworpen houten vloeren te kiezen

Met andere woorden: vloerverwarming is combineerbaar met (bijna) elke vloer. Het comfort is afhankelijk van de thermische geleibaarheid van je vloer. Tapijt raden we af.

Weet je niet zeker of jouw vloerkeuze een goede match is met je vloerverwarming? Contacteer ons gerust voor advies.

Thermoduct: expert in vloerverwarming

Thermoduct is al meer dan 60 jaar actief als fabrikant en systeemintegrator van vloerverwarming en koelsystemen. Onze uitgebreide kennis en ervaring brengen de gewenste hoeveelheid warmte en koude op de juiste plaats, op het juiste moment.

Wens je informatie over onze producten en diensten? Neem vrijblijvend contact op, wij staan je graag te woord!